Składniki:
- 200 ml gęstej części mleczka kokosowego
- 50 ml soku z pomarańczy
- 300 ml jogurtu naturalnego
- 250 g śmietankowego serka Twój Smak
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki deserowej żelatyny w proszku rozpuszczonej w 3 łyżkach ciepłej wody
Polewa:
- 300g mieszanki ulubionych mrożonych owoców
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 łyżka miodu
- Mleczko kokosowe, sok, jogurt, serek i miód łączymy w misie miksera.
- Rozpuszczamy żelatynę w szklance z wodą. Dodajemy do niej 3 łyżki białej masy - aby uniknąć późniejszego zważenia gdy połączymy wszystkie składniki. Łączymy powstałą miksturę z masą i wlewamy ją do przygotowanych słoiczków/salaterek w których będzie podawany deser.
- Chłodzimy co najmniej godzinę w lodówce.
- Mieszankę owoców umieszczamy w garnuszku, doprowadzamy do wrzenia. Wyłączamy gaz i blenderujemy według uznania. Możemy zostawić kilka owoców w całości. Dodajemy mąkę, miód i mieszamy. Studzimy i zalewamy słoiczki z białą masą.
Smacznego :)
Brak komentarzy
Prześlij komentarz