Kolejny przepis na expresowy obiad. Tym razem zrobiłam go z całym szpinakiem, ale zdecydowanie polecam jego rozdrobnioną wersję. Z pewnością jest dostępny w sklepowych lodówkach.
Składniki
- paczka makaronu "kokardki"
- paczka rozdrobnionego szpinaku
- jedna, podwójna pierś z kurczaka
- 250g sera mascarpone
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Ugotuj makaron kokardki. Usmaż pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka,
odstaw. Na patelnię wrzuć mrożony szpinak (niech ciepło patelni sprawi, że się się rozpadnie), dodaj 2 zmiażdżone ząbki
czosnku, posól i konkretnie popieprz, dodaj opakowanie sera mascarpone i
wszystko delikatnie wymieszaj, dodaj wcześniej usmażonego kurczaka i połącz z makaronem. Smacznego! :)
Brak komentarzy
Prześlij komentarz