piątek, 11 października 2013

Makaron z kurczakiem, szpinakiem i serem mascarpone

 Kolejny przepis na expresowy obiad. Tym razem zrobiłam go z całym szpinakiem, ale zdecydowanie polecam jego rozdrobnioną wersję. Z pewnością jest dostępny w sklepowych lodówkach. 
 



Składniki
  • paczka makaronu "kokardki"
  • paczka rozdrobnionego szpinaku
  • jedna, podwójna pierś z kurczaka
  • 250g sera mascarpone
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz


Ugotuj makaron kokardki. Usmaż pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, odstaw. Na patelnię wrzuć mrożony szpinak (niech ciepło patelni sprawi, że się się rozpadnie), dodaj 2 zmiażdżone ząbki czosnku, posól i konkretnie popieprz, dodaj opakowanie sera mascarpone i wszystko delikatnie wymieszaj, dodaj wcześniej usmażonego kurczaka i połącz z makaronem. Smacznego! :)



Brak komentarzy

Prześlij komentarz