Składniki
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 1 cukinia
- 1 bakłażan
- 1 pomidor
- 2 kulki sera mozzarella
- 150ml śmietany kremówki 30%
- 3 jajka
- świeży tymianek
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.
- Cukinię i bakłażana pokrój na cienkie talarki i obsmaż na łyżce oliwy.
- Śmietankę wymieszaj z jajkami , dodaj posiekany tymianek, dopraw solą i pieprzem.
- Ciasto przełóż do formy i ułóż na niej warzywa na przemian z serem i pokrojonym w plasterki pomidorem.
- Całość zalej śmietaną i wstaw do piekarnika na 25 minut, aż brzegi tarty będą złocisto brązowe, a w domu będzie unosił się przyjemny zapach chrupiącego ciasta francuskiego. Palce lizać!
Smacznego ;)
Brak komentarzy
Prześlij komentarz