niedziela, 6 kwietnia 2014

Tarta z cukinią, bakłażanem i serem mozzarella

Przepis łatwy, szybki i przyjemny, doskonały na obiad lub danie na domową posiadówkę.



Składniki
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 1 pomidor
  • 2 kulki sera mozzarella
  • 150ml śmietany kremówki 30%
  • 3 jajka
  • świeży tymianek
  • oliwa z oliwek 
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.
  2. Cukinię i bakłażana pokrój na cienkie talarki i obsmaż na łyżce oliwy.
  3. Śmietankę wymieszaj z jajkami , dodaj posiekany tymianek, dopraw solą i pieprzem.
  4. Ciasto przełóż do formy i ułóż na niej warzywa na przemian z serem i pokrojonym w plasterki pomidorem.
  5. Całość zalej śmietaną i wstaw do piekarnika na 25 minut, aż brzegi tarty będą złocisto brązowe, a w domu będzie unosił się przyjemny zapach chrupiącego ciasta francuskiego. Palce lizać!

Smacznego ;)


Brak komentarzy

Prześlij komentarz