piątek, 8 lipca 2016

Czekoladowe muffinki z fasoli

Bardzo smaczne, w środku wilgotne i puszyste. 
Nikt nie pozna się, że w ich skład wchodzi fasola.
O zdrowotnych właściwościach nie będę się tu rozpisywać, bo to jasne, że jest to w 100% zdrowy odpowiednik słodkości :)
Składniki:
  • 1 puszka fasoli
  • 1 duży banan
  • 3 łyżki kruszonego ziarna kakaowca lub po prostu kakao
  • 4 łyżeczki ksylitolu
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki cynamonu

  1. Płuczemy fasolę z zalewy. Blenderem miażdżymy ją na puree. Dodajemy banana. Powtarzamy czynność. Dodajemy pozostałe składniki i łączymy, by powstała jednolita masa. 
  2. Ciasto wylewamy do silikonowych foremek.
  3. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
Smacznego!

Brak komentarzy

Prześlij komentarz