Składniki:
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 2 średnie banany
- 4 jajka
- 3 łyżki kakao
- 9 łyżek syropu daktylowego
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżeczki sody
- Nastawiamy piekarnik na 180stopni.
- Wykładamy małą keksówkę papierem do pieczenia.
- Płuczemy fasolę. Wsypujemy ją do miski.
- Dodajemy do niej jaja, banany, olej kokosowy, syrop, kakao, sodę. Miksujemy 8 minut do naprawdę gładkiej konsystencji. Przyda się tu Thermomix ;)
- Pieczemy 50 minut.
- Obowiązkowo studzimy je i wkładamy na co najmniej 3 godziny do lodówki. Wtedy zyskamy pewność odpowiedniej konsystencji i tego, że ciasto nie będzie się kruszyć.
- Polewamy roztopioną czekoladą, posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego :)
Brak komentarzy
Prześlij komentarz