wtorek, 2 sierpnia 2016

Brownie - wersja fit

 Ostatnio oszalałam na punkcie słodkości, które nie są już tak grzeszne jak te tradycyjne z dodatkiem cukru. Sodki to zdecydowanie mój ulubiony smak, dlatego tak łatwo ulegam pokusom..



Składniki:
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 średnie banany
  • 4 jajka
  • 3 łyżki kakao
  • 9 łyżek syropu daktylowego
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  1. 2 łyżeczki sody
  2. Nastawiamy piekarnik na 180stopni.
  3. Wykładamy małą keksówkę papierem do pieczenia.
  4. Płuczemy fasolę. Wsypujemy ją do miski. 
  5. Dodajemy do niej jaja, banany, olej kokosowy, syrop, kakao, sodę. Miksujemy 8 minut do naprawdę gładkiej konsystencji. Przyda się tu Thermomix ;)  
  6. Pieczemy 50 minut.
  7. Obowiązkowo studzimy je i wkładamy na co najmniej 3 godziny do lodówki. Wtedy zyskamy pewność odpowiedniej konsystencji i tego, że ciasto nie będzie się kruszyć.
  8. Polewamy roztopioną czekoladą, posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego :)

Brak komentarzy

Prześlij komentarz