Czy tak jak ja macie słabość do tych boskich pralinek? A może by tak stworzyć wersję, po której nie przybędzie nam wyrzutów sumienia w biodrach? Tak, to możliwe. Łapcie przepis i delektujcie się nimi na lunch lub pyszną przekąskę. Świetnie sprawdza się również jako dodatek na stole podczas spotkania z bliskimi.
Składniki na 30sztuk
- 140g suchej kaszy jaglanej (po ugotowaniu będzie jej 385g)
- 1 czubata łyżka oleju kokosowego
- 2 średnie banany
- 60g wiórków kokosowych
- Gotujemy kaszę do miękkości, bez soli. Studzimy w misce.
- Dodajemy do niej banany, olej i blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
- Na talerzyku rozsypujemy wiórki.
- Łyżeczką wyciągamy z miski trochę masy i kładziemy ją na wiórkach. Palcami obtaczamy ją w nich i kulkamy :)
- Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
Smacznego :)
Brak komentarzy
Prześlij komentarz