wtorek, 2 sierpnia 2016

Raffaello z kaszy jaglanej

Czy tak jak ja macie słabość do tych boskich pralinek? A może by tak stworzyć wersję, po której nie przybędzie nam wyrzutów sumienia w biodrach? Tak, to możliwe. Łapcie przepis i delektujcie się nimi na lunch lub pyszną przekąskę. Świetnie sprawdza się również jako dodatek na stole podczas spotkania z bliskimi. 



Składniki na 30sztuk
  • 140g suchej kaszy jaglanej (po ugotowaniu będzie jej 385g)
  • 1 czubata łyżka oleju kokosowego
  • 2 średnie banany
  • 60g wiórków kokosowych
  1. Gotujemy kaszę do miękkości, bez soli. Studzimy w misce.
  2. Dodajemy do niej banany, olej i blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
  3. Na talerzyku rozsypujemy wiórki.
  4. Łyżeczką wyciągamy z miski trochę masy i kładziemy ją na wiórkach. Palcami obtaczamy ją w nich i kulkamy :)
  5. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.

Smacznego :)

Brak komentarzy

Prześlij komentarz