Kolejny już na tym blogu szybki przepis na łakocie bez białego cukru. Tym razem do wydobycia słodyczy używam miodu - cudownego wytworu naszych przyjaciółek pszczół.
Serniczki są banalnie proste, śmiało możemy wykonać je dzień przed podaniem i przetrzymywać je w lodówce. Sernik dobrze się zetnie i będzie przyjemnie chłodził podniebienie.
Spód:
75g płatków owsianych
50g wiórków kokosowych
60g rozpuszczonego masła
1łyżka płynnego miodu
Masa serowa:
500g twarogu trzykrotnie mielonego
125g mascarpone
2 łyżki miodu
2 jajka
400g puree z dyni (pieczemy 30minut w 200st i blendujemy na gładką masę)
- W miseczce łączymy składniki na spód babeczek. Wykładamy 12 papilotek połączoną kokosową owsianką.
- W misie miksera umieszczamy wszystkie składniki i miksujemy przez minutę. Sernik nie lubi napowietrzania.
- Wykładamy na owsiany spód. Pieczemy 50 minut w 160stopniach. Po upieczeniu serdeczni opadną. Studzimy je, wkładamy do lodówki na 2 godziny i podajemy z ulubioną konfiturą. Osobiście podałam je ze śliwkowymi powidłami.
Smacznego :)
Top Ten Casino Site - LuckyClub Live
OdpowiedzUsuńTop luckyclub Ten Casino Sites · 1. Red Dog Casino · 2. InterTops · 3. Red Dog Casino · 4. Microgaming · 5. Microgaming · 6. Bovegas.