środa, 19 października 2016

Serniczki dyniowe na słodkim kokosowym spodzie

 Kolejny już na tym blogu szybki przepis na łakocie bez białego cukru. Tym razem do wydobycia słodyczy używam miodu - cudownego wytworu naszych przyjaciółek pszczół. 
Serniczki są banalnie proste, śmiało możemy wykonać je dzień przed podaniem i przetrzymywać je w lodówce. Sernik dobrze się zetnie i będzie przyjemnie chłodził podniebienie.



Spód:
75g płatków owsianych
50g wiórków kokosowych
60g rozpuszczonego masła
1łyżka płynnego miodu

Masa serowa:
500g twarogu trzykrotnie mielonego
125g mascarpone
2 łyżki miodu
2 jajka
400g puree z dyni (pieczemy 30minut w 200st i blendujemy na gładką masę)

  1. W miseczce łączymy składniki na spód babeczek. Wykładamy 12 papilotek połączoną kokosową owsianką. 
  2. W misie miksera umieszczamy wszystkie składniki i miksujemy przez minutę. Sernik nie lubi napowietrzania.
  3. Wykładamy na owsiany spód. Pieczemy 50 minut w 160stopniach. Po upieczeniu serdeczni opadną. Studzimy je, wkładamy do lodówki na 2 godziny i podajemy z ulubioną konfiturą. Osobiście podałam je ze śliwkowymi powidłami.

Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Top Ten Casino Site - LuckyClub Live
    Top luckyclub Ten Casino Sites · 1. Red Dog Casino · 2. InterTops · 3. Red Dog Casino · 4. Microgaming · 5. Microgaming · 6. Bovegas.

    OdpowiedzUsuń