niedziela, 2 listopada 2014

Tagliatelle z brokułami i jogurtowo-serowym sosem

Szybkie danie na obiad. Makaron tagliatelle w delikatnym, kremowym jogurtowo-serowym sosie z dodatkiem różyczek brokuła.


Sos:
  • 200 ml jogurtu naturalnego 
  • 3 łyżki śmietany 
  • 4 trójkąciki serka topionego śmietankowego 
  • 1 kostka rosołowa (drobiowa) 
  • 300ml wody
  • sól i pieprz
1 ugotowany brokuł w osolonej wodzie
1 opakowanie makaronu typu tagliatelle

Wstaw wodę na makaron oraz wodę w drugim garnku by ugotować w nim brokuł rozdzielony na różyczki. W międzyczasie przygotuj sos. Do garnuszka wlej wodę, doprowadź ją do wrzenia i włóż kostkę. Wymieszaj. Odlej 1/2 szklanki i rozprowadź w niej śmietanę i jogurt za pomocą rózgi, by pozbyć się grudek. Połącz z pozostałą częścią bulionu w garnku. Dokładnie wymieszaj i podgrzej. Dodaj serki i rozpuść je. Dopraw solą, pieprzem i połącz z ugotowanymi różyczkami brokuła i makaronem.

Smacznego!

Brak komentarzy

Prześlij komentarz