Szybkie danie na obiad. Makaron tagliatelle w delikatnym, kremowym jogurtowo-serowym sosie z dodatkiem różyczek brokuła.
Sos:
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 3 łyżki śmietany
- 4 trójkąciki serka topionego śmietankowego
- 1 kostka rosołowa (drobiowa)
- 300ml wody
- sól i pieprz
1 opakowanie makaronu typu tagliatelle
Wstaw wodę na makaron oraz wodę w drugim garnku by ugotować w nim brokuł rozdzielony na różyczki. W międzyczasie przygotuj sos. Do garnuszka wlej wodę, doprowadź ją do wrzenia i włóż kostkę. Wymieszaj. Odlej 1/2 szklanki i rozprowadź w niej śmietanę i jogurt za pomocą rózgi, by pozbyć się grudek. Połącz z pozostałą częścią bulionu w garnku. Dokładnie wymieszaj i podgrzej. Dodaj serki i rozpuść je. Dopraw solą, pieprzem i połącz z ugotowanymi różyczkami brokuła i makaronem.
Smacznego!
Brak komentarzy
Prześlij komentarz